İman Hakikati

Forum Etki

Administrator
Yönetici
Katılım
29 Ağu 2021
Mesajlar
1,551,908
Tepki
0
Puan
36
İnsan neden güneşin varlığı kadar kesin, zamanın varlığı kadar net ve gerçek olan iman ve İslam hakikatini göremez. Bu sorunun bir cevabı varsa bu cevap insanın düşünmediği cevabıdır herhalde. İnsan düşünmüyor, düşünmeyi istemiyor, yada düşünmek işine gelmiyor. Halbuki Kur'an-ı Kerim'de defalarca, düşünün, düşünüyor musunuz? hiç düşünmez misiniz? uyarısı yapılıyor.

Gerçekten insan hiç düşünüyor mu? Bir elma nasıl tam elime sığacak kadardır, nasıl tadı tamda benim hoşuma gidecek şekildedir, nasıl tamda benim midemin sindirebileceği özelliktedir, nasıl tam benim vücuduma yarayacak besinleri içerir, nasıl benim vücuduma hem enerji verir hemde iyileştirir, nasıl kokusu benim hoşuma gidecek şekildedir, nasıl görüntüsü benim iştahımı kabartır, nasıl olurda bir odun topraktan bu elmayı üretir.

Yûsuf Suresi 105. Ayet. : Göklerde ve yerde nice ayet(ler) var ki onların yanından yüzlerini çevirerek geçerler.

İnsan hiç düşünüyor mu? Herşey nasıl da kusursuz işliyor, bu kadar tesadüf nasıl olurda kendiliğinden bir araya gelir, sanki bir sahne kurulmuş, herşey insan denen bir başrol için ayarlanmış ve insan bu sahneye koyulmuş gibi. Ben tıkır tıkır işleyen bir fabrika görsem bilirim ki, bu fabrikanın iflas etmemesi için planlar yapan biri var, bilirim ki işler karışmasın diye birisi burayı idare ediyor. Bu fabrika, bir ürün üretilsin diye tasarlanmış ve birileri tarafından faaliyete sokulmuş.

İnsan ne istiyor, Allah Teâlâ'nın direk zatını göstermesini mi? Bu imtihanın mantığına aykırı değil mi? Siz hiç cevapları içinde olan bir imtihan gördünüz mü? İnsan dünyaya ilk olarak ahdine karşı olan sadakatini ispatlamaya. Sonra kendisine Allah Teâlâ tarafından verilen aklı, büyüklenerek ona kafa tutmak için mi kullanacak, yoksa aksine verilen akıl ile Allah Teâlâ'nın yarattığı şeyleri düşünüp onun kudretini, yüceliğini, zenginliğini, cömertliğini müşahade edip, kendi acizliğini, muhtaçlığını anlayıp tüm bunlar için Allah Teâlâ ya şükür ve onu takdis için mi kullanacak. Kısacık dünya hayatında verilen değersiz şeyleri kendisinden mi bilecek yoksa vereni hiçbir zaman unutmayacağını kanıtlamak üzere mi kullanacak diye gönderilmiştir.

İşte bundan sonra adalet yerini bulacak, kendisine sonsuz süre ile nimet verilenler bunun neden kendisine verildiğini, sonsuz azaba uğrayanlar da Allah Teâlâ'nın hiç kimseye haksızlık etmediğini bilmiş olacak.

Ahkâf Suresi 3. Ayet : Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları (boş yere değil), ancak gerçek ile ve belli bir süreye göre yarattık. İnkar edenler, uyarıldıkları şeyden yüz çevirmektedirler.

Yaratılmış olan bizler için ulaşılabilecek en büyük mertebe, bizlere verilecek olan en büyük nimet hiç şüphesiz bizi yaratanı görmektir. Bu öyle büyük bir nimet ve öyle büyük bir makamdır ki, o makama sadece cennete girebilen daha sonra da Allah Teâlâ'nın ikram edeceği kişiler ulaşabilir.

İslam, birilerinin söylediği gibi bidon kafaların, örümcek beyinlilerin dini değildir. Aksine islam; düşünen, kendisine dayatılanları sorgulayan, kendisini yaratan Rabbine vefasızlık etmeyen, aklını büyüklenme için değil, küçüklüğünü anlamak için kullanan, kısacık ve küçücük lezzetler için geçmişini ve geleceğini satmayanların dinidir.

Bakara Suresi 13. Ayet : Onlara: "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" dense, "O beyinsizlerin inandığı gibi inanır mıyız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsizler kendileridir; fakat bilmezler.
 
Üst